Paastafel simpel & stijlvol

Pasen! Komend weekend is het alweer zo ver. Verse eitjes, vrolijke bloemen en overal om je heen zie je weer nieuw leven. Zonder twijfel mijn favoriete seizoen van het jaar! Bloesem aan de bomen, lammetjes in de wei, vogels broeden op hun nestjes en de zon begint weer te schijnen. Pasen is het feest van hoop, vreugde en een nieuw begin.

Als er iets bij Pasen hoort, dan is dat natuurlijk een feestelijk ontbijt! Een tafel vol met lekkers, vrolijke decoraties en samen zijn met vrienden of familie. Nou kan ik wel eens flink op hol slaan bij het regelen van een paasbrunch, maar dit jaar doe ik erg mijn best om het zo simpel mogelijk te houden. Simpel en toch stijlvol!

Dit zijn 5 dingen die niet kunnen ontbreken bij het paasontbijt:

1. Eitjes! Verse eitjes, in alle vormen en maten. Je kunt de eieren natuurlijk beschilderen, gezellig in een mandje leggen, of zoals ik heb gedaan, er een paashaas van maken!

Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een (stoffen) servet, een ei, een touwtje en om het helemaal af te maken een takje gipskruid.

2.  Verse bloemen in vrolijke kleuren! Paarse viooltjes, gele tulpen, een vrolijk boeket. Vaak valt Pasen net iets te vroeg om je eigen bloemen te plukken. Althans, de lokale gemeente wordt er vast niet heel blij van als je de ‘met zorg geplante’ narcissen, viooltjes, hyacinten of krokussen' plukt. Maar er is ongetwijfeld iets moois te vinden bij de dichtstbijzijnde bloemist of supermarkt.

3.  Croissantjes! Bij een brunch mogen natuurlijk de croissantjes niet ontbreken, en dan het liefst met roomboter en jam! Maar ook met andere broodjes die behoren tot de viennoiserie maak je iedereen blij. Viennoiserie verwijst naar de luxe, luchtige, vaak zoete (uiteraard Franse) ontbijtbroodjes. De meest bekende hiervan zijn: de croissant, pain au chocolat, pain aux raisins en brioche.

Paastafel, simpel & stijlvol

4.  Sap! Versgeperste sinaasappelsap, of een andere sap wat je naast de koffie of thee kunt drinken. Het is lekker fris en voegt een vrolijke kleur toe aan de tafel. Versgeperste sinaasappelsap en croissantjes, een match made in heaven als je het mij vraagt!

5.  Paasbrood, paasgebak of een ander paas gerelateerd baksel, het liefst zelfgemaakt uiteraard ;) Maar mocht je net als ik geen geduld hebben om uren in de keuken te staan voor een paasbrood, kun je deze natuurlijk ook gewoon halen in de winkel! Voor de verandering heb ik deze keer een tulband gebakken en in paasthema gedecoreerd. Simpel, en toch stijlvol!

Het servies wat ik gebruikt heb, is een verzameling van van alles en nog wat!

Hieronder vind je de links:

-              Tafelkleed: Sklum

-              Grote onderborden en servetten: Xenos

-              Ontbijt bordjes: Ikea

-              Kopjes: Wibra

-              De glazen voor de yoghurt en sap zijn een verzameling van de kringloop, Vinted en Markplaats.

-              Schaaltje: Karwei (mama dacht dat het een plantenpot was, maar het is wel degelijk een schaaltje die je in de keuken kunt gebruiken). https://www.karwei.nl/assortiment/schaal-off-white-h8xd12cm/p/B269439

Vrolijk pasen lieve mensen! Of je het nou viert met een uitgebreide of simpele brunch, een kerkdienst, een lange wandeling, traditioneel paaseitjes zoeken en eieren beschilderen, of gewoon lekker op de bank!

Volgende
Volgende

Verras iemand met een ‘beterschapspakket’!